Dialog za povezivanje sa korisnikom ....
Vidite javne podatke profila:
Kolašin
Da se povezete morate biti logovani ...
Loguj se ... ..ili se Registruj

Kolašin - Kolašin

Preporuči (+)
ili
O nama
-
Naziv:
Kolašin
Lokacija
-
Država
Crna Gora
Grad:
Kolašin
Djelatnost
-
Grupa djelatnosti:
Djelatnost:
Opis
-

Kolašin kao planinska turistička destinacija svoj razvoj zasniva na zimskom i ljetnjem turizmu, jedan je od najatraktivnijih i najmodernijih turističkih centara u Crnoj Gori i regionu.

Ponuda Kolašina je raznovrsna može da zadovolji ukuse i potrebe starih i mladih, onih kojima je do spokojstva i onih koje privlači avantura i uzbuđenje. I sam boravak u ovom kraju pruža sve pogodnosti vazdušne banje. Planinska klima, nadmorska visina i čist vazduh, uz zdravu prirodnu hranu, garantuju osvježenje i oporavak.
Rijeka Morača i Tara u mnogo čemu pa i klimatski određuju svojstva kolašinskog kraja. Klima u Kolašinu i okolini, kao rezultanta različitih činilaca, doprinosi da se čitav kraj može smatrati vazdušnom banjom što, međutim, ne znači da u svakom kutku i u svakom trenutku vladaju najpoželjnije vremenske prilike. Srednji godišnji iznos osunčavanja u području Kolašina je 1.830 časova, u odnosu na svjetski poznat i priznat zdravstveno-turistički centar Davos u Švajcarskoj, to je za 50,6 časova više.

Kolašin tvrđavu-varoš, podigli su-Turci sredinom XVII vijeka u istoimenom selu u Nikšićkoj nahiji. Selo Kolašin prvi put se pominje u sultanovom beratu 1565. godine, kojim se na mjesto preminulog kneza Miloša postavlja njegov sin Todor. Po imenu ranijeg sela Kolašina, ime je dobila i turska varoš. Godine 1651. patrijarh Gavrilo dodeljuje zahumskom mitropolitu Vasiliju Jovanoviću Ostroškom eparhiju Nikšić, Planu , Kolašinoviće i Moraču. I ovaj zapis ,kao i zapis iz 1667. godine govori da je hrišćansko-pravoslavno stanovništvo oblasti zvane Kolašinovići bilo organizovano u priznatu i uglednu plemensku zajednicu kolašinovića. Nauci i istorijskim izvorima poznato je i prezime Kolašinović. Po svemu sudeći, i ono je izvedeno, kao i ime oblasti, plemena i tvrđave-varoši, iz imena sela Kolašin.

Na mapi
-
Ostali podaci
-
Nudimo usluge:
Koristimo placanja:
Osoblje govori:
Radno vrijeme
-
DanOdDo
Ponedjeljak:
-
-
Utorak:
-
-
Srijeda:
-
-
Četvrtak:
-
-
Petak:
-
-
Subota:
-
-
Nedjelja:
-
-
Korisnik ne dozvoljava da Vi postavljate postove ...Ostavi komentar
Napisi nesto ...
Ucitaj jos
Komentari drugih korisnika...
Morate biti logovani da bi ostavili komentar
Odaberi sliku za profil
y
Postavi kao profil
Snimi u galeriju
Ponisti
Dodaj opcije:
Text
Image
Dodaj sliku:
Upload
Zakaci link:
Dodaj
:
:
velikidiv kad se ucita video
Dodaj video:
Upload|Iz youtuba
Original img ako je ima
Post kome:
Post kao:
Podijeli
Ponisti