Dialog za povezivanje sa korisnikom ....
Vidite javne podatke profila:
Đedova tajna
Da se povezete morate biti logovani ...
Loguj se ... ..ili se Registruj

Đedova tajna - Podgorica

Preporuči (+)
ili
O nama
-
Naziv:
Đedova tajna
Kontakt
-
Mob. Telefon:
E-mail:
djedovatajna@djedovatajna.me
Lokacija
-
Država
Crna Gora
Grad:
Podgorica
Adresa:
Bandići bb
Djelatnost
-
Grupa djelatnosti:
Djelatnost:
Opis
-

Priča o vinima „Đedova tajna“ porodice Sekulić počinje još u 18. vijeku i traje sve do današnjih dana, spajajući tradicionalno i moderno umijeće pravljenja vrhunskih vina.

 

Prostor Bandića izuzetno je pogodan za sve vrste biljne proizvodnje, naročito vinove loze koja je ovdje još od davnina duboko utkana u zemlju i ljude. Samo imanje nalazi se na oko 160 metara nadmorske visine u regionu Župa, na potpuno čistom ekološkom prostoru, daleko od gradske vreve i zagađivača. Miris pelina, ruzmarina, bagrema i cvrkut ptica poželjeće vam dobrodošlicu, a za ugodan boravak potrudiće se ljubazni domaćini. Očuvana tradicionalna arhitektura sa etno-kućama od kamena, na 50.000 kvadratnih metara čiste i netaknute prirode, nadahnjuje, inspiriše i pruža neponovljiv osjećaj slobode. Imanje posjeduje sopstvenu kaptažu vode za piće vrhunskog kvaliteta čime će, uz proizvodnju struje iz obnovljivih izvora energije, dobiti potpunu autonomiju u budućem održivom razvoju.

 

Ima oko 500 čokota vranca i kratošije o kojima se brinemo, podignutih na krevet, sa godišnjim prinosom od oko 2.000 kilograma ručno probranog grožđa. Godišnja proizvodnja je 800 litara crvenog vina, kao i manja količina odlične lozove rakije. U svakoj čaši vina „đedova tajna“ naći ćete ljubav prema grožđu, izvornost ekološki čistog područja, harmoniju autohtonih sorti i znanje i tajne iskusnih vinara.

 

Naša vinska tura obuhvata obilazak imanja i vinograda, razgledanje tradicionalne opreme za pravljenje vina, karakteristične za katunski dio Crne Gore, kao i upoznavanje sa vinskim podrumom u kamenu u kojem dozrijevaju sva naša najbolja vina i rakije. Provešćemo vas kroz proces, kako mi to volimo da kažemo, „pravljenja vina“ – od prihvata i selekcije grožđa do konačnog punjenja vina u bačve.

 

Slijedi prelazak na ono što se gostima najviše sviđa, probanje vina i razgledanje autentične crnogorske kuće, prepune starinskih predmeta i uspomena iz prošlosti, kao izvrstan potpuri za degustaciju. Uz degustaciju naših vina i rakija ide posluženje – domaći hljeb, pršut, priganice, kravlji sir iz Bandića, masline, med i jabuke iz lokalnog voćnjaka. Svi naši proizvodi organskog su porijekla, lokalne proizvodnje i mogu se kupiti u vinariji. Po želji gostiju, posluženje i boravak mogu se organizovati i u vanjskim etažama, otvorenoj bašti idealnoj za ugodan boravak u prirodi.

 

Posjete se dogovaraju uz prethodnu najavu, a kako bi bila postignuta potpuna posvećenost svakom gostu, broj gostiju je od najmanje pet do najviše 25. Uvjereni smo da se samo u manjim grupama može doživjeti i ponijeti pravi utisak iz vinarije „Đedova tajna“.

 

Trajanje i cijena vinske ture sa degustacijom ugovara se u zavisnosti od afiniteta gostiju. Za agencije dogovaramo specijalne aranžmane. Imamo i vođene ture na ruskom, engleskom i italijanskom jeziku, kao i mogućnost prevoza gostiju. Nudimo organizaciju eventa zatvorenog tipa, poslovnih ručkova, koktel partija i ekskluzivnih vjenčanja.

Na mapi
-
Ostali podaci
-
Nudimo usluge:
Koristimo placanja:
Osoblje govori:
Radno vrijeme
-
DanOdDo
Ponedjeljak:
-
-
Utorak:
-
-
Srijeda:
-
-
Četvrtak:
-
-
Petak:
-
-
Subota:
-
-
Nedjelja:
-
-
Korisnik ne dozvoljava da Vi postavljate postove ...Ostavi komentar
Napisi nesto ...
Ucitaj jos
Komentari drugih korisnika...
Morate biti logovani da bi ostavili komentar
Odaberi sliku za profil
y
Postavi kao profil
Snimi u galeriju
Ponisti
Dodaj opcije:
Text
Image
Dodaj sliku:
Upload
Zakaci link:
Dodaj
:
:
velikidiv kad se ucita video
Dodaj video:
Upload|Iz youtuba
Original img ako je ima
Post kome:
Post kao:
Podijeli
Ponisti